ÉBRESZTŐ

ÉBRESZTŐ
Közzétéve: 2020.04.10 | Szerző: Majoros Tamás

ÉBRESZTŐ!

Kicsit értetlenkedve figyelem lakókörnyezetem vállalkozásait, leginkább azokat akik tevékenységük kapcsán a jelen helyzetben (koronavírus járványhelyzet) sokkal többet tehetnének azért hogy ne menjenek tönkre, illetve továbbra is bevételhez jussanak. Első körben pár tipp/üzenet a vendéglátósoknak:

  1. Ha nem tudnak róla hogy nem zártál be, vagy hogy lehet tőled is rendelni, valószínű nem is fognak.

  2. Hiába posztolsz a facebook oldaladon, nem fog az üzeneted tömegekhez eljutni. használd a facebook kampányokat, ne sajnáld rá azt a minimális összeget. Ha nem értesz hozzá, keress szakembert.

  3. Idén nem nagyon lesz nyaralás, de rengeteg ember zsebében ott lapul a SZÉP kártya. Ha nálad nem lehet ezzel fizetni, majd a konkurencia zsebre teszi a te hasznodat is.

  4. Rengeteg ingyenes lehetőség is van arra hogy online hirdesd magad. Élj vele. Ha nem ismered ezeket, keress egy szakembert!

  5. Garantált hogy a járvány át fogja alakítani a vásárlási szokásainkat, illetve fel fogja gyorsítani a vásárlói szokások átalakulását. Ha lemaradsz, kimaradsz.

Egyébként a bezárt boltok kapcsán eszembe jut hogy hányan is tekintettek (vállalkozói körökben) felesleges dologként egy weboldalra vagy webshopra... Nem egy emberrel beszélgettem annak idején, akik 'így is teli vagyok melóval', 'minek az' indokkal zárkózott el, pedig az MKIK is folyamatosan ezt kommunikálta. Aztán most milyen jól is jönne egyes vállalkozásoknak... Beszoroltunk a 'négy fal' közé, ez nehézséget okoz mind a vásárlónak, mind az eladónak. Persze tudunk rendelni, fogunk is. De nem helyitől, nem helyit, mert nincs rá lehetőség. Aztán mire újra nyit minden, már azért nem fogunk, mert hozzászoktunk hogy másképp is lehet. A vírushelyzet elmúlását követően -ne legyenek kétségeink- egy meggyengült gazdasági helyzetben lévő ország fog körülvenni minket. Nem lesz akkora fizetőképes kereslet a szakmeberekre, mint pl. 2-3 hónappal ezelőtt. Azok fognak munkát, és megrendelést szerezni akik rendelkeznek 'digitális jelenléttel'. Ez nagy előny lesz számukra, egészen biztos.

Google Inc.