What I Use

Az általam használt eszközök, szoftverek listája.

Hardwer

laptop icon

Lenovo Thinkpad E590

Az állandó igáslovam, az egyik legfontosabb munkaeszközöm. Intel i5-8265U processzor, 8GB DDR4 RAM, 256BG PCIe NVMe SSD, 15.6 FHD kijelző, Intel UHD 620 grafika, linux OS. Webfejlesztéshez több mint megfelelő.

imac icon

Mac Mini M1

Az "új fiú". Apple M1 chip, 8GB RAM, 256BG SSD. Webfejlesztéshez, videovágáshoz, tartalomkészítéshez használom leginkább, a lenti monitorral és egy Logitech K380 bluetooth billentyűzettel.

desktop icon

LG 25UM58-P IPS Ultrawide monitor

Kedvező árú 25"-es ultrawide monitor. Nem túl nagy, de mivel viszonylag közelről használom így a mérete ideális, a 21:9 képarány miatt pedig jól jön fejlesztéskor (Persze filmnézéshez sem utolsó...)

iphone icon

iPhone 12 mini mobiltelefon

Sokáig "tepsit" használtam, azonban mivel szinte állandóan zsebemben van a készülék, ezért nagyon kényelmetlen volt a napi használata, és a munkavégzés sem telefonon zajlik, szóval a kompakt, "élhető" méret és a megbízható működés számomra rendkívül fontos. Menet közbeni chat, néha facebook, esetleg google ads kampányok menedzselésére (inkább ellenőrzésére), levelezésre, zenehallgatásra stb. használom elsősorban, persze néha telefonálok is vele.

Operációs rendszer

osx icon

macOS Big Sur

A macOS 11, azaz Big Sur. Sokat nincs mit regélni róla, a linux mellett nyilván ezt használom, én nagyon szeretem.

neofetch screenshot macOS

code icon

POP!_OS 20.10

Ez egy Ubuntu linux distro, egyszerűen megtetszett, kipróbáltam és leragadtam nála. Korábban Linux Mint-et használtam évekig. Meggyőződésem hogy a Linux fejlesztés tekintetében egy kiváló választás.

neofetch screenshot linux

Editor + terminál

code icon

Visual Studio Code

Jött, látott győzött. Gyakorlatilag már csak ezt az IDE-t használom. Gyors, nagyon jól személyre szabható, jól konfigurálható, hatalmas közösség áll mögötte. Nem véletlenül a legnépszerűbb a fejlesztői körökön belül.

text-editor icon

Gedit

Kicsi, egyszerű gnome text editor, gyors javításokra, szerkesztésekre. Egyszerű, a POP!_OS linuxal együtt "érkezik", jól használható darab.

window icon

Gnome terminal

Kicsi, egyszerű gnome terminal, linux rendszerrel használom. Az Oh My Zsh shellel szuper párost alkot.

window icon

iTerm2

Talán a legépszerűbb terminál emulátor macOS "alá". Nagyon jól használható, must have termminál.

Böngészők

globe icon

Chrome

Az elsődlegesen használt böngészőm, leginkább ezt használom a fejlesztések során.

globe icon

Firefox

Másodlagosan, de elég gyakran használom ezt a böngészőt is.

globe icon

Safari

A webfejlesztés miatt kikerülhetetlen, az általam készített oldalak Safari böngészővel is tesztelésre kerülnek, illetve Mac-en használom is.

Google Inc.